Wat is BDSM?

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism en Masochism. Het is een seksuele voorkeur waarbij machtsverhoudingen de hoofdrol spelen. Zo zijn er twee rollen: de Dom en de sub. Hierbij heeft de Dom controle en macht. De sub is onderdanig. Let vooral ook even op de veelbetekenende schrijfwijze: Dom heeft een hoofdletter en sub niet.

 

Sadisme en Masochisme:

Dat BDSM alleen gaat over bondage of pijn, is een misvatting. De ‘S’ en ‘M’ in BDSM staan voor sadisme en masochisme, maar dat wil niet zeggen dat er te pas en te onpas wordt rondgemept. Zowel de sadist als de machonist haalt plezier uit het geven en/of ontvangen van pijnprikkels. De pijn wordt veroorzaakt door verschillende seksspeeltjes, uiteenlopend van tepelklemmen tot zweepjes, butplugs en pinwheels. Op die manier wordt er iets aangenaams (seks) gekoppeld aan iets wat minder aangenaam is (pijn) en kunnen er lichamelijk grenzen worden opgezocht. Het moment waarop er gewenning ontstaat en pijn dan omslaat in genot, wordt de Hedonistische reflex genoemd. Dat is één van de dingen waar een Dom naar streeft.

Afspraken tussen Doms en subs

Je zou BDSM kunnen zien als levensstijl, waarbij er van tevoren duidelijke afspraken worden gemaakt tussen de Dom en de sub. Veiligheid en respect staan voorop. Er gaat dus best wat aan zo’n sessie vooraf. Dat is één van de redenen waarom een relatie tussen een Dom en een sub vaak voor een langere tijd wordt aangegaan. De afspraken variëren van regels tijdens sessies, tot aan permanente regels die ook daarbuiten gelden. Hoe ver je wil gaan met het opvolgen van bevelen, is up to you. Er wordt in ieder geval altijd een stopwoord afgesproken. Is jouw grens bereikt? Dan gebruik je ‘m!

Dating-app voor BDSM’ers

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen BDSM interessant vinden, is omdat zij tijdens zo’n sessie even aan de sleur van het dagelijks leven kunnen ontsnappen. Macht hebben over iemand anders, of het verlangen van overmeesterd worden, zijn erotische fantasieën waar nog altijd een behoorlijke taboe op heerst. Toch vreemd - want swipe je door de profielen op dating-app Feeld, dan blijkt al snel dat ‘dominant’ een veelvoorkomende sekswens is. En neem je een kijkje op FetLife, een dating community voor mensen met een BDSM-fetish, dan zie je dat BDSM ook behoorlijk populair is…

Experimenteren met BDSM:

Ben je benieuwd of BDSM bij jou past? Wil je vervolgens gaan experimenteren, dan raden we je aan eerst nog even goed onderzoek te doen. Lees artikelen, ervaringen en chat met ervaren Doms en subs. Check wat voor pijn jij als prettig ervaart door bijvoorbeeld zweepjes te testen in seksshops. Ben je dan nog steeds geïnteresseerd? Dan zijn er speciale BDSM-workshops die je kunt volgen. Met, of zonder Dom. Maar bij BDSM geldt: hoe beter je bent voorbereid, hoe leuker de ervaring....

Bron Glamour

Mijn pagina  𝓓𝓪𝓻𝓴 𝓼𝓲𝓭𝓮 𝓓𝓪𝓲𝓼𝔂   “𝓣𝓜𝓲𝓼𝓽𝓻𝓮𝓼𝓼”